Goodbye Facebook

Jeg har i dag lukket min Facebook-konto. Jeg ønsker ikke længere, at min færden på Internettet overvåges af nævenyttige investorer eller gør mig til en del af et “segment” i reklamespam. Her er et par facts:

1. Facebook er registreret under californisk lovgivning, hvis bestemmelser om beskyttelse af privatlivet ikke anerkendes af Danmark eller for den sags skyld EU. Vi har simpelthen andre standarder, og det er der gode grunde til!

2. Facebook gemmer ALT indhold, du lægger ind, og betinger sig copyright til evig tid over det (selvfølgelig vidste jeg det da jeg oprettede min profil, men som FB har udviklet sig forekommer det stadig mere skræmmende – hvor dukker mit indhold pludselig op?)

3. Facebooks tracking-mekanisme er ren Stasi. En person, der befinder sig på en side med en “synes om” knap registreres, også selvom personen aldrig har haft en profil på facebook.com, eller er logged ud fra sin FB-konto. Det er det man kalder cross-site tracking. Se de tekniske detaljer her.

4. Nye “omlægninger” betjener sig af udvidede netværksservices. Se engang, hvor meget information FB kommer til at ligge inde med her.

5. Facebook – og i øvrigt Google, der regsitrerer lige så mange informationer om deres brugere – hævder naturligvis, at de ikke har onde hensigter. Men bag begge firmaer står investorer, der kræver afkast, og ikke idealister, der ønsker at fremme sociale kontakter og mellemfolkeligt samvirke!

Spørgsmålet er så: Hvordan lever vi uden Facebook? Svaret er enkelt: vi gør som vi gjorde engang før 2005, nemlig laver vore egne hjemmesider, laver vores egne blogs, deltager i det hele taget i diskussioner hvor forskellige medier stiller fora til rådighed, og så holder vi styr på det hele ved hjælp af feeds. Dén praksis fremmer mangfoldighed, frihed og privatlivets fred.

Ønsker vi uovervåget trafik af enhver art (blogs, messaging, news, email osv.) bruger vi  TOR og fx TOR Browser Bundle. TOR var det, der tillod Julian Assange at oprette og køre WIKILeaks, og det bruges af millioner af journalister, diplomater og ganske almindelige mennesker, der af den ene eller anden helt legitime grund ikke ønsker at kunne spores.

Man kan også bruge en VPN-forbindelse, se mere her.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.