Skod-TV!

Kl. 14 afbryder TV2-nyhederne Tour de France transmissionen for at fortælle, at en bombe er sprunget midt i regeringskvarteret i Olso. Der er ingen reporter på stedet, men man får fat i en derboende dansker, og der følger en slem omgang hvad-følte-du journalistik og hvad-tænkte-du-da-du-hørte-braget.

Kl.16 Igen afbryder man, men der er stadig ikke nogen journalist på stedet, kun flere “øjenvidner”. Nogle bor godt nok på lang afstand, men alligevel, de bor jo i Oslo. Vi hører om hvad de tænkte.

Kl. 18 Stadig ikke nogen journalist på stedet, men endnu flere danskere der er nogenlunde tæt på (og en enkelt nordmand, hvis eneste kvalifikation er, at han er  – netop nordmand). Hvad tænkte de? hvad følte de? En journaliststuderende på ferie kan berette, at han har set en kvinde med blod på begge (!) kinder. Stakkels Cecilie Beck, som er jourhavende. Hun ved jo godt det her er pinligt. Men så er der Niels Brinch! Han er godt nok ikke i Norge og er godt nok kriminalreporter, men alligevel. Hun får presset ud af ham, at det mest sandsynlige nok er, at der er tale om islamiske ekstremister – det siger hans intuition ham. Om det samme kunne ske i Danmark? Det er han overbevist om fra sin udsigtspost i sommerhuset…

Det er simpelthen journalistik til dumpekarakter.

Og det er på en kanal vi nu skal til at betale for.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.